امنیت و ثبات؛ شرط جذب سرمایه خارجی

یحیی آل اسحاق: دوشرط اساسی برای جذب سرمایه وجود دارد که عبارتند از: تضمین امنیت سرمایه و وجود بازده مناسب

در عصر جهانی شدن، کشورهای جهان نمی توانند بدون تعامل و همکاری اقتصادی بین المللی به رشد اقتصادی مناسب دست یابند. تعاملات اقتصادی بین المللی، شامل جذب سرمایه گذاری، مشارکت و تامین مالی می‌شود. تجربه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD) حاکی از آن است که ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشورهای میزبان، نفع بسیاری به دنبال دارد. اما در این بین کشور عربستان در تکاپوی ایجاد ناامنی در ایران است و از هیچ تلاشی دریغ نمی کند. همان طور که در روزهای اخیر شاهد این امر بوده ایم.

عربستان بار دیگر تهدیدهای خود علیه حزب الله را شدت بخشیده و بر طبل جنگ با این جنبش لبنانی می‌کوبد، آن هم به دنبال اینکه سعد الحریری، نخست وزیر لبنان را وادار به استعفا کرد. پس از استعفای نخست وزیر لبنان این کشور وارد یک بحران سیاسی شد و در برابر یک مرحله جدید و مهم قرار گرفت. از سوی دیگر عربستان در چند دهه اخیر سابقه جنگی و ورود به درگیری‌های نظامی را ندارد  و تنها جنگی که فرماندهی آن را عهده‌دار است، عملیات طوفان قاطعیت علیه کشوری فقیر، درمانده و از هم گسیخته از لحاظ اجتماعی و امنیتی یعنی یمن بوده است. در همین راستا اگزیم نیوز با یحیی آل اسحاق، رییس پیشین اتاق بازرگانی تهران و رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به بررسی تحولات اخیر منطقه و لزوم جذب سرمایه خارجی جهت تحقق اهداف سند چشم انداز پرداخته است که در ادامه می خوانید:

آل اسحاق با اشاره به اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از فرآیندهای بسیار مهم اقتصاد جهانی محسوب می شود، گفت: دوشرط اساسی برای جذب سرمایه وجود دارد که عبارتند از: تضمین امنیت سرمایه و وجود بازده مناسب. به عبارت دیگر سرمایه گذاری در هر کشوری نیازمند امنیت و ثبات اقتصادی است و اگر یک منطقه یا کشور از عوامل فوق دور شده باشد موجب تغییر جهت سریع منحنی سرمایه گذاری می شود.

رییس پیشین اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بطور طبیعی یکی از مهمترین شاخص های سرمایه گذاری در هر کشوری، احساس امنیت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در کشور دیگر است به عبارتی سرمایه گذاران باید نسبت به سرمایه ای که در کشور دیگر بکار می گیرند احساس امنیت و همچنین نسبت به بازگشت سرمایه خود و سود آن نیز اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: سرمایه گذاران در هر کشوری که نسبت به بازگشت سرمایه خود و یا سود خود اطمینان حاصل نکنند نسبت به سرمایه گذاری وسواس بیشتر به خرج می دهند بنابراین کشوری که خواهان جذب سرمایه خارجی و داخلی است باید ابتدا امنیت و احساس امنیت برای سرمایه افراد و شرکت ها را فراهم کند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در رابطه با استعفای سعد حریری و تحولات منطقه در روزهای اخیر اظهار داشت: بحران های اخیر باعث می شود امنیت کل منطقه به خطر افتاده و فضای ناامنی در منطقه و به ویژه در لبنان ایجاد شود. در این میان عربستان دلایل متعددی دارد اما باید دید تا چه میزان این رویه موفقیت آمیز خواهد بود.

به گفته آل اسحاق عربستان معتقد است در صورتی بقا خواهد داشت که در منطقه آشفتگی و نا امنی وجود داشته باشد. همان روندی که در کشورهایی همچون یمن، سوریه و عراق به راه انداخته است. اتفاقات اخیر این امر را نشان می دهد که عربستان به دلیل هم پیمانی اش با اسراییل موجب شده تا بر علیه لبنان و منطقه دردسر ایجاد کند و بر این قضیه هم داخلی ها و هم خارج از کشور اتفاق نظر دارند.

رییس پیشین اتاق بازرگانی تهران معتقد است استعفای نخست وزیر لبنان از قبل از سوی عربستان برای آن برنامه ریزی شده است و اینکه چقدر بتواند در این سیاست موفق شود بستگی به این دارد که در کشورهای یمن، سوریه و عراق تا چه اندازه موفق عمل کرده است. بعید می دانم عربستان بتواند به اهدافش برسد. چرا که معتقد است پول راهگشای تمام مشکلات است و می توان با پول تمام کشور ار تحت کنترل قرار دهد.

آل اسحاق با بیان اینکه ملت لبنان با وحدت و همدلی خود موفق شده اند از مشکلات بزرگ عبور کنند و همچنین هوشیاری مردم در قبال موضوعات ایجاد شده، گفت: بی تردید امروز نیز ملت بزرگ لبنان با درایت قادر خواهند بود از این فتنه جدید به خوبی عبور کنند و اجازه نخواهند داد لبنان به میدانی برای نزاع قدرت‌های بیرون از این کشور و فرصتی برای حضور مجدد تروریست ها  تبدیل شود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: البته نباید از این نکته غافل شد که فضای اقتصادی تابع امنیت است. اگر چه در پی اتفاقات اخیر لنبان تصور می کرد نظام بانکی کشورش با مشکلات عدیده ای روبه رو شود و یا پول کشورش تضعیف شود و مواردی این چنینی رخ دهد، اما با توجه به اینکه وضعیت کنونی هر چند دشوار است ولی آرامش و ثبات در لبنان برقرار است و مردم نسبت به این تحولات کاملا هوشیارند.

آل اسحاق در خصوص اینکه تهدیدهای عربستان باعث می شود نفت از 60 دلار عبور کند و آیا رفتارهای اخیر این کشور می تواند منشا نفتی داشته باشد، گفت: در حالی که تنش ها در منطقه خاورمیانه بالا گرفته است، وقوع یک رویارویی نظامی میان ایران و عربستان می تواند قیمت نفت را به بیش از 60 دلار در هر بشکه برساند.

وی افزود: اما باید به این نکته توجه داشت مهمترین سلاح عربستان پول است، این کشور از ثروت هنگفتی برخوردار است اما در مدیریت آن با مشکل مواجه است به عنوان نمونه اگر به دنبال پول بود 400 میلیارد دلار به رییس جمهور آمریکا پرداخت نمی کرد.

 رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه برجام، توافقی بسیار مهم است، گفت: ایران برای برجام بسیار تلاش کرده است و معتقدم این توافق عامل ثبات است و در این بین به تعهداتش متعهد بوده و اگر قرار باشد تمام این تلاش ها نادیده گرفته شود ایران هم عکس العمل نشان خواهد داد.

 

کد خبر 22513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 16 =